lørdag 15. mai 2010

myter om KrF

folk mener så mangt om KrF. i skoledebatter og diskusjoner rundt om i landet har jeg truffet på mange slags meninger om hva partiet mitt står for. her er noen av mytene:

bare gamle damer stemmer KrF.

feil. KrF hadde størst oppslutning blant gruppen mellom 18 og 30 ved sist valg. og dessuten er ikke gamle damer noe ille. bestemora mi er mye lurerer enn meg.

strikkedamer

KrF bryr seg om unger og gamlehjem og trær og sånt.

sant. kontantstøtte til de hjemmeværende, barnehageplass til de som arbeider, en god og verdig eldreomsorg, miljøtiltak som fungerer og så mye, mye mer. nøkkelord er valgfrihet og retten til liv, og ikke bare et liv, men et verdig liv.

KrF hater homofile.

feil. folk har fått inntrykk av at KrF hater homofile etter alt oppstyret rundt ekteskapsloven. selvfølgelig gjør vi ikke det. mange i KrF var mot loven, av ulike grunner. noen var  mot at staten overkjørte trossamfunns rett til å bestemme over seg selv, noen at ekteskapet mellom mann og kvinne står i en særstilling. fra et partipolitisk ståsted er dette konservative argumenter, ikke religiøse.

KrF prøver å være en menighet.

feil. særlig KrFU er veldig bevisst på å skille mellom religion og politikk. vi er opptatt av å bevare de religiøse institusjonenes frihet, men det betyr ikke at vi sitter med åpen Bibel og synger salmer på styremøtene. det hender at vi spiser kake, derimot.

KrF vil kristne norge.

nei, det vil vi ikke. KrF forstår at et sekulært demokrati ikke kan bygger lover på Guds ord, derimot kan man ta de beste og viktigste prinsippene man finner i kristendommen og bygge på disse. de fleste ikke-kristne kjenner godt til disse, da det er de samme prinsippene som ligger til grunn for humanetikken. et slikt prinsipp er omtanken for medmennesker, også referert til som nestekjærlighet.

Ingen kommentarer: